<< alla kurser

Workshop - Masker för Teater

I kursen går vi genom olika masker: från den neutrala masken som utvecklar kroppsmedvetenhet, genom olika karaktärs masker där man lär sig att hitta maskens kropp och rörelse, till den halva masken där man undersöker maskens röst.

Masken är för många ett föremål som täcker eller gömmer personligheten eller används som en symbol eller dekorationsobjekt. Men använd inom teater varken gömmer eller täcker masken, utan avslöjar. Den är då inte en symbol utan ett verktyg för förvandling.
Masken i teater förhöjer spelet och stiliserar rolltolkningen. Den ger tydlighet och klara riktningar till karaktären och upphöjer handlingen till en annan dimension än den vardagliga. Man kan inte spela naturalistiskt med mask, det blir en stilkrock.

Augusto Cabrera är regissör, pedagog och skådespelare född i Peru med skådespelar- och teaterlärarutbildning från scenskolan i Peru och Brasilien. Arbetade professionellt som skådespelare på Nationalteatern i Lima under fyra år där han också regisserade korta pjäser för TV. 1976 kom han till Sverige för att studera dockteater med Mikael Meschke. Han har studerat masktillverkning och maskspel med många internationella storheter på området och både undervisat i ämnet i Sverige på Folkuniversitet i 16 år och arbetat med många olika svenska teatrar genom åren.

Kursavgift 1500 kr
- medlemmar1300 kr
Avgiften 1500 (1300) gäller för hela kursen om två dagar!
Kursledare:
Augusto Cabrera


Tid och plats