<< alla evenemang

Crazy Blues

Ragnhild Sjögren, sång/slagverk & Rick Taub gitarrer/sång spelar Crazy Blues. En föreställning om musik och människor vid förra sekelskiftet, då bluesen ritade om kulturkartan. Låtar och skrönor med starka röster som gör sig hörda utan mikrofoner. Mellan låtarna berättar de bakgrunden till varje sång — chosefritt och ofta humoristiskt i kontrast till de ofta svårmodiga texterna.
Njut av mat och dryck före konserten och i pausen! Första set börjar 19.00!
Vi kan lova en oförglömlig kväll!

Rick Taub kom till Sverige 1974 från Chicago och bosatte sig här. I USA hade han sökt sig bakåt till den allra tidigaste bluesen och förälskat sig i ”The King of Ragtime Guitar”, Blind Blakes musik, en kärlek som består. Efter att ha studerat musik, inklusive klassisk gitarr, i USA och Sverige, har Rick verkat som musiklärare och musiker.

Ragnhild Sjögren har en lång bana som jazz- och bluessångerska och rytmiklärare vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. De båda träffades vid musikkurser och workshops i Uppland i slutet av 1970-talet och fann att de båda vurmade för ”prewar blues” och ”classic blues”. De har spelat tillsammans till och från sedan dess.

Rick myntade uttrycket ”Blind Blake mötte aldrig Bessie Smith”, så med deras föreställning ”Crazy Blues” har de sett till att som Blakes och Bessies ombud korrigera detta missförhållande.. ”I ain´t got nobody”, ”Too tight”, ”Downhearted blues” och ”Diddie wah diddie” är några av sångerna de framför.

Inträde 150 kr
- medlemmar120 kr
Ansvarig:
Stefan Moberg


Tid och plats
Fredag 16 november kl. 19:00 - 22:00